L’activitat castellera es reprèn aquest cap de setmana a Altafulla. Dissabte, a les sis de la tarda, a la plaça del Pou, la diada de les Cultures reunirà la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca, els Xiquets de Tarragona i la colla local.

PUBLICITAT

Els últims assaigs de rosats determinaran si pot entrar en el repertori algun castell de la gamma bàsica de 9. Quant a verds, una sèrie de baixes els fa pràcticament descartar el pilar de 8 amb folre i manilles, que estrenaven dissabte passat al Pla de la Seu.

Pel que fa els Xiquets de Tarragona podrien intentar el 2de8 folrat, estructura que van deixar a mitges al mateix Pla de la Seu. Finalment, els Castellers d’Altafulla caldrà estar atents si hi ha possibilitats que estrenin alguna novetat en la gamma alta de 6.

De cara a diumenge, a les dotze del migdia, a la plaça Major de la Riera de Gaià, serà el torn de la Colla Joves Xiquets de Valls. A falta de l’últim assaig, els del carrer d’en Gassó pretenen seguir consolidant la gamma bàsica de 8. A més, hi ha possibilitats que entri en joc el 2de8 amb folre o, fins i tot, el 5de8 que estan sovintejant en les últimes setmanes. Mentrestant els Nois de la Torre miraran d’apretar tot el que puguin per arribar en condicions a la Diada del Quadre de Santa Rosalia del cap de setmana que ve.

PUBLICITAT