Repassem el programa d’actes de la Firagost d’aquest dimarts 2 d’agost.

PUBLICITAT

A les 10 del matí, Nucli de la Ciutat
Obertura de les exposicions de la Firagost. Romandran obertes fins al dimecres dia 3 d’agost a 2/4 de 9 del vespre:

 • Fruites del camp, vins, productes agroalimentaris de qualitat, herboristeria i altres productes de l’agricultura i per a l’agricultura, instal·lades al nucli central de Valls.
 • Maquinària agrícola, ramadera i vehicles, al passeig de l’Estació i en un tram del carrer de Vallvera.
 • Alimentació artesanal, al carrer del Teatre.
 • Ceràmica, artesania i estands diversos, a la plaça del Quarter i carrer Francesc Català- Roca.
 • Estands institucionals, al carrer Germans Sant Gabriel.
 • Mostra-Exposició del Camp Català, a la plaça del Blat.
 • 30a Exposició de Bonsais, durant els dos dies de la Firagost, al Pati de Sant Roc, al carrer Jaume Huguet, 1.
 • 13a Mostra de Cerveses Artesanes a Valls i 5a Mostra de Food Trucks, a la plaça El Pati, dimarts 2 i dimecres 3 d’agost a partir de les 6 de la tarda per gaudir amb cervesa dels millors productors del Camp de Tarragona i sopar amb varietat de Food Trucks.
  Organitza: Cerveses els Maginets i Street Rols.
  Més de 300 expositors amb un quilòmetre i mig de recinte firal al centre de Valls. Uns 100.000 visitants; l’exponent agrícola i comercial més popular de Catalunya.
  A les 5 de la tarda, Cambra de Comerç
  A la Sala d’Actes de la Cambra de Comerç de Valls (al carrer Jacint Verdaguer, 1, 1a planta), jornada tècnica presencial i en línia sobre El mercat de la garrofa i teoria sobre l’empelt. La presentació de la jornada anirà a càrrec del Sr. Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del DACC a Tarragona, i el Sr. Josep M. Rovira, president de la Cambra de Comerç de Valls; els ponents de la jornada, el Sr. Xavier Cort, gerent de Comercial Garrofa, i el Sr. José Cristòfol Farnós, expert en empelt.

  A les 5 de la tarda, Passeig dels Caputxins
  I fins a les 8 h del vespre, 17a Trobada de Puntaires, amb la participació d’unes 200 puntaires vingudes de diverses contrades.

  A les 6 de la tarda, Plaça del Blat
  I fins a les 8 h del vespre Taller de Ceràmica Crisfang per a infants, modelatge amb fang i decoració de fang cuit, dos tallers interactius on la mainada participa agafant contacte amb el fang, a fi que coneguin l’ofici de ceramista i passin una agradable estona. Taller gratuït.

  A 2/4 de 7 de la tarda, Carrers de Valls
  Cercavila Tradicional de Firagost: Carruatges, carros i cavalls, acompanyats de la Banda de Tambors de Lepant de Valls. Antigament el mitjà de transport més ecològic i efectiu eren els animals. Veniu a veure els carruatges i carros que omplien els carrers en temps passats i gaudiu d’aquesta cercavila on els cavalls seran els protagonistes pels carrers de Valls.
  Itinerari: plaça i passeig de l’Estació, carrer Pare Palau, carrer Lluís Homs, carrer Prat de la Riba, el Vilar, carrer Pare Palau, passeig de l’Estació, carrer del Tren, carrer Avenir, carrer Anselm Clavé, Font de la Manxa, carrer Jaume Huguet, Muralla del Castell, plaça Sant Francesc, carrer Sant Antoni, carrer Major, plaça del Blat, carrer Simó, carrer Carnisseria, Portal Nou, Muralla de Sant Antoni, carrer Jacint Verdaguer i Font de la Manxa.
  Una cercavila amb tipisme i oberta a totes les cavalleries i els carruatges que hi vulguin participar.
  Punt de trobada: a les 6 de la tarda a la plaça de l’Estació.

  A les 7 de la tarda, Ajuntament
  Al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Valls, acte inaugural de la FIRAGOST 2022 amb la presència de rellevants autoritats i representacions. Tot seguit, visita de la Firagost 2022 per part de les autoritats.
  A les 8 del vespre, El Pati
  I fins a les 9 del vespre, Tast de Vi amb Porró, comentat per experts. Lectures de textos relacionats amb el vi i el porró i degustació popular de vins de la DO Tarragona, amb porró.
  Al pas de les autoritats: nomenament i lliurament dels tres porrons commemoratius Firagost 2022 a: Embaixador@ del Porró 2022; Porronair@ d’Honor 2022 i Restaurant Porronaire d’Honor 2022.

  A 2/4 de 10 del vespre, Kursaal (Ctra. de Barcelona)
  41è Concurs d’Arrossegament amb Trineu. Constarà de tres categories: la de fins a 400 kg, la de 400 a 500 kg i la de més de 500 kg. Hi participaran uns 15 cavalls vinguts d’arreu de Catalunya i Castelló. Pàrquing gratuït per als assistents a les activitats del Kursaal.
  Espectacle Eqüestre. A càrrec de diferents genets del món del cavall de la província de Tarragona.

  A les 11 de la nit, Passeig i plaça de l’Estació
  35a Cursa-Concurs de Portadors de Saques d’Avellanes, que consisteix a portar una saca de 58 quilos a l’espatlla, amb un recorregut de 1.500 metres, amb la sortida i l’arribada dels participants a la plaça de l’Estació; i 30a Cursa Femenina de Portadores de Mitges Saques d’Avellanes, amb saques de 28,800 quilos a l’espatlla, amb un recorregut de 1.000 metres. Premi puntuable per al Gran Premi Unió de la 24a COMBINADA de Curses de Portadors de Saques d’Avellanes.

  A les 12 de la nit, Kursaal (Ctra. de Barcelona)
  Nit Jove El Kursaal per Firagost s’omple sempre d’animals, ara és el torn que omplin l’escenari per fernos ballar. Servei de bar a càrrec de Corral System i sopars a la fresca a càrrec de Ralli Bar Food Truck
PUBLICITAT