Aquest any s’han concedit els tres porrons commemoratius de la Firagost 2022 a la sommelier Anna Casabona, com a Porronaire d’Honor, al Restaurant La Sort del Pont d’Armentera, com a restaurant porronaire d’honor 2022, i a la cantant vallenca Mariona Escoda, ambaixadora del porró 2022. Per motius professionals, la Mariona no ha pogut assistir personalment a recollir el premi i se li lliurarà en un acte que s’anunciarà pròximament.

PUBLICITAT

El nomenament i lliurament dels tres porrons s’ha fet en acabar el Tast de Vi amb porró, a la plaça del Pati de Valls. Els porrons han estat dissenyats pel mestre vidrier Rafa Abdón, del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet. Tots ells estan signats pel vidrier i identificats com a porró 2022. S’han dissenyat uns 20 porrons més que es posen a la venda avui i que es poden comprar a la Cambra de Comerç de Valls, a la botiga d’objectes de regal Edelweiss situada al carrer Manuel González Alba número 7 de Valls (a tocar del Pati) i també des del web de la Cambra de Comerç de Valls https://cambravalls.com a la botiga en línia https://cisterbooks.cat.  El preu de venda és de 75 Euros (IVA inclòs).

 La Firagost de Valls és pionera en la promoció del porró a Catalunya i promou l’ús d’aquest estri de disseny català que data del segle XVIII.

El Tast de Vi amb porró i el lliurament dels porrons ha estat organitzat per la Cambra de Comerç de Valls, DO Tarragona, Revista Cultura i Paisatge a la Ruta del Cister, i col·labora el Museu del Vidre de Vimbodí.

PUBLICITAT