Les dues colles vallenques han arrencat, amb més o menys sort, l’agost, un dels mesos més exigents de la temporada castellera. Aquest dimecres, a la plaça del Blat, amb motiu de la Firagost, Vella i Joves apostaven per un repertori de màxims.

PUBLICITAT

La Colla Vella s’anotava el millor registre de la jornada amb el 3de9 amb folre de sortida, el primer 4de9 amb folre descarregat i recuperava sensacions amb el 4de8 amb el pilar, castell que li havia caigut fa quinze dies a la festa major dels Habitatges. Els del Portal Nou tancaven la diada amb l’estrena del pilar de 7 amb folre. Escoltem la valoració del seu cap de colla, Albert Martínez.

La Colla Joves començava completant el vuitè 5de8 de la temporada. Seguidament, descarregava el segon 3de9 amb folre de l’any. A la tercera ronda, desmuntava el 4de9 amb folre en dues ocasions per problemes als pisos inferiors. Tot i sortir amb només dos castells, els del carrer d’en Gassó marxaven de plaça amb l’estrena del pilar de 7 amb folre. Escoltem la valoració del seu cap de colla, Pere Rico.

Després de la Firagost, les dues colles vallenques continuen amb el seu calendari. Dissabte, la Colla Vella acturarà en solitari a la Festa Major d’Andorra la Vella. Pel que fa la Colla Joves es desplaçarà diumenge, al migdia, a la festa major de Llorenç del Penedès al costat dels Nens del Vendrell i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

PUBLICITAT