Abans de la diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès d’aquest dimarts 30 d’agost, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha tingut un cap de setmana de doblet a les festes majors del Catllar i l’Arboç.

PUBLICITAT

Dissabte a la tarda, a El Catllar, els de la camisa rosada completaven el 3de9 amb folre de sortida. A la segona ronda, deixaven a mitges el 2de9 amb folre i manilles, estructura que no provaven des de la diada del Mercadal de Reus del 2019. Tot i la caiguda amb el dos emmanillat, la Vella tancava les tres rondes de castells amb el 4de9 amb folre. S’acomiadaven d’aquesta plaça del Tarragonès amb el pilar de 7 amb folre.

Els Castellers de Vilafranca sortien victoriosos de la cita catllarenca amb el primer 5de9 amb folre de l’any, construcció que aconseguien a la segona ronda. A més, els penedesencs van completar el 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre i el pilar de 6.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona eixamplava la gamma alta de vuit amb l’estrena del 2de8 folrat a la tercera ronda. Abans, havia descarregat el 4de9 amb folre i el 3de9 amb folre, castells que ja havia ajuntat per Sant Magí.

A l’Arboç, diumenge al migdia, la Colla Vella aparcava la gamma extra i es prenia l’actuació amb l’objectiu de consolidar els dos castells bàsics de 9. Així, els del Portal Nou s’anotaven el 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre, el 5de8 i el pilar de 7 amb folre.

Els Castellers de Vilafranca ensopegaven amb el 4de9 amb folre i el pilar a la segona ronda, que els va caure quan la canalleta del quatre iniciava la seva retirada. Els verds, que havien obert plaça amb el 3de9 amb folre, redreçaven la jornada amb el 4de8 amb el pilar i el 4de9 amb folre.

Pel que fa la Jove de Tarragona repetia amb millor qualitat l’actuació del Catllar amb el 4de9 amb folre, el 3de9 amb folre i el 2de8 amb folre.

La colla local, els Minyons de l’Arboç, coronaven el 3de7 de sortida. A continuació, completaven el 3de6 i el 4de6 carregat.

PUBLICITAT