El passat divendres 2 de setembre, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana licitava l’estudi informatiu d’una nova connexió ferroviària a la zona de Picamoixons (Alt Camp). Aquest pas arribava després que el secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores, es reunís a la seu de la subdelegació de Tarragona amb el subdelegat a Tarragona, Joan Sabaté i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré.

PUBLICITAT

Es tracta d’una reivindicació històrica del territori, que reclama des de fa anys un increment de connexions des d’aquest punt. Aquest és el primer pas perquè en un futur es doni servei des de Valls cap a Tarragona i Reus passant per Alcover. Està previst que l’estudi inclogui la definició i anàlisi de les alternatives tècniques que es puguin plantejar al projecte.

D’acord amb la llei del sector ferroviari, l’establiment d’una nova línia a la Xarxa Ferroviària d’Interès General, com és el cas, requereix l’aprovació prèvia d’un estudi per part del Ministeri.

PUBLICITAT