El casal d’estiu municipal que organitza la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Valls va tenir lloc a l’Escola Baltasar Segú, entre els dies 27 de juny i 12 d’agost, dirigit pels joves monitors i monitores de l’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela (el Cau) i de l’Associació Trèvol. Estava adreçat a tots els nens i nenes de la ciutat a partir de sis anys. Enguany, com a novetat, el casal s’oferia durant la primera quinzena d’agost, per donar més facilitats a les famílies. El nombre de participants va ser d’uns 70 per setmana durant el juny i el juliol, mentre que la primera quinzena d’agost la xifra va ser de 15 participants setmanals.

PUBLICITAT

L’Escola Eugeni d’Ors, d’altra banda, va acollir tot l’estiu fins el 31 d’agost les activitats de lleure per a infants i adolescents conegudes com a Patis Oberts i que s’havien deixat de programar durant la pandèmia. Aquesta iniciativa, recuperada per la Regidoria d’Educació i dinamitzada per la Fundació Privada Enxarxa, s’incloïa en el programa del Pla Educatiu d’Entorn amb la voluntat d’entretenir i alhora formar durant aquestes dates estiuenques. El mes juliol hi va haver uns 60 participants cada dia i a l’agost una trentena.

Com a complement als Patis Oberts, es van organitzar tres activitats puntuals dirigides. En primer lloc, es va fer un taller de percussió, el 19 de juliol, a càrrec del Gerard Mallorquí. Després, es van realitzar dos tallers de castells, un a càrrec de la Colla Joves Xiquets de Valls i l’altre a càrrec de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, el 8 i el 19 d’agost, respectivament. Per últim, es va realitzar un taller de circ, el 24 d’agost, a càrrec de la companyia Passabarret.

PUBLICITAT