Bon dia i benvinguts al VallsInfo, l’informatiu diari de Ràdio Ciutat de Valls en la seva primera edició d’aquesta nova temporada avui dilluns 19 de setembre.

PUBLICITAT

Avui destaquem l’actuació de la Colla Vella Xiquets de Valls a les festes de Santa Tecla de Tarragona, on en la diada castellera del diumenge 18 de setembre es van lluir descarregant el 2 de 8 sense folre, el primer de l’era postpandèmica. La Vella va acompanyar als Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca en aquesta diada on es van deixar veure castells de gamma extra.

A la primera ronda la Colla Vella Xiquets de Valls iniciava amb el 3 de 9 amb folre, però la cirereta del pastís arribava a la segonda ronda descarregant el 2 de 8 net, el mateix castell que una setmana abans despertava la polèmica a la plaça del Blat durant la diada castellera per la vigília de l’11 de setembre.

A la tercera i última ronda els vallencs intentaven el 4 de 9 amb folre i pilar, però quedava en intent i acabarien la diada amb el 4 de 9 amb folre sense el pilar. El cap de colla, Albert Martínez, valorava positivament la diada especialment després de l’actuació en la segona ronda.

Les colles amfitriones, s’apuntaven el 5 de 8, el 3 de 9 amb folre i el 2 de 8 amb folre per part dels Xiquets de Tarragona i el 4 de 9 amb folre, el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8 per part de la Jove Xiquets de Tarragona. En el cas dels Castellers de Vilafranca s’apuntaven el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i el 2 de 9 amb folre i manilles.

Per finalitzar, a la ronda de pilars la Colla Vella Xiquets de Valls portaria a plaça el 7 amb folre, els Castellers de Vilafranca descarregaven el 8 amb folre i manilles i la Jove de Tarragona i Xiquets de Tarragona amb pilars de 5 ambdues.

PUBLICITAT