L’Ajuntament de Valls presenta un concurs d’idees per a definir un projecte de recuperació i urbanització de la muralla medieval de Sant Francesc, construïda durant el segle XIV. Aquest comptaria amb una inversió d’un milió d’euros i englobaria una superfície de 1.100 m2.

PUBLICITAT

El jurat, format per experts de l’Escola d’Arquitectura de Reus, de l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció del Patrimoni Arquitectònic, del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Valls, valoraran criteris com la qualitat arquitectònica, urbanística i funcional dels projectes. La regidora d’Urbanisme, Patrimoni i Centre Històric de l’Ajuntament de Valls, Sònia Roca, explica que estan buscant diferents fonts de finançament i detalla quines seran les obres.

S’ha de recordar que les muralles medievals de Valls van ser declarades Bé Cultural d’Interès Nacional i en el seu moment cobrien un perímetre d’1,4 quilòmetres, amb 32 torres de defensa i 5 portals d’entrada.

PUBLICITAT