El ple municipal aprova una moció del grup d’Esquerra Republicana per defensar que els pagesos puguin continuar fent de manera segura les cremes de restes vegetals als seus propis camps de conreu.

PUBLICITAT

Aquesta moció arriba després que el passat mes de desembre el Congrés dels Diputats aprovés la ‘Llei 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sòls contaminants per una economia circular’ que en el seu article 27.3 prohibeix la crema de restes vegetals i tan sols ho permet de manera excepcional i amb el permís individualitzat corresponent en casos per evitar plagues o incendis. Aquestes restes hauran de ser reciclades biològicament mitjançant el piconatge o la trituració.

La regidora republicana, Teresa Rull, argumenta que a la pràctica augmentarà l’emissió de CO2, ja que “per fer-ho possible caldrà o bé traslladar les restes a centres de piconatge o bé comprar o llogar maquinària per triturar-les”, i a més suposarà un impacte econòmic sobre la pagesia amb el sobrecost que implica.

I, per altra banda, també considera que suposarà una major despesa pels ajuntaments, ja que els pagesos no puguin triturar les restes vegetals potser optaran per portar-les a la deixalleria, deixar-les pels contenidors o faran abocaments il·legalls.

PUBLICITAT