La Comunalitat de Valls ha previst aquest dimecres, a les 19h, al Centre Cívic, una taula rodona sobre alternatives d’accés a l’habitatge existents arreu de Catalunya. En els darrers anys han proliferat diferents iniciatives que plantegen nous models com són la masoveria urbana o l’habitatge cooperatiu.

PUBLICITAT

En l’acte, hi participaran entitats com Sostre Cívic, entitat pionera al país en el foment de l’habitatge cooperatiu; Walden XXI, una cooperativa d’habitatge sènior a Sant Feliu de Guíxols, formada per persones d’entre 55 i 70 anys; la cooperativa sense ànim de lucre de Lleida Obrint Portes, que rehabiliten habitatges en desús, tant de propietat pública com privada, mitjançant masoveria urbana i la Cooperativa d’Habitatges de Valls La Titaranya, un projecte de cooperativa d’habitatges i locals que centra la seva acció al centre històric de Valls amb l’objectiu de revitalitzar aquest espai de la ciutat.

Finalment, des de la Cooperativa Eixam Arquitectures s’explicarà el circuit de masoveria urbana que s’ha creat a Valls i el primer cas que s’ha produït al municipi. En aquest cas, la cessió de l’habitatge tindrà una durada de 5 anys i permetrà habitar un pis del Centre Històric de la ciutat.

Des del projecte es fa una crida als ciutadans de Valls que disposin d’habitatges buits i no disposin dels recursos necessaris per assumir les reformes a posar-se en contacte amb la Comunalitat de Valls visitant les seves oficines al carrer Sant Antoni, 17 de dilluns a divendres de 9h a 14h i de dilluns a dijous de 16h a 19h sense cita prèvia, a través de les xarxes socials (@vallscomunal) o a través del número 722 710 357.

PUBLICITAT