L’associació el Bou de Valls escalfa motors entre els més petits de la ciutat fent una visita als centres educatius de primària que han volgut obrir les seves portes. L’entitat ja ha visitat la Candela i l’Eladi Homs, i en breu també farà parada al Claret i a l’Enxaneta.

PUBLICITAT

El Bouet a les escoles pretén obrir la cultura popular i el seguici infantil als més menuts de la ciutat, tot fent una estada d’uns dies, on els infants poden tocar-lo, ballar-lo i escoltar la seva música. A més a més també serveix per anunciar la celebració del desè aniversari de l’existència del Bou de Valls i els cinc anys de l’existència del bouet.

I és que el Bou i el Bouet tenen preparat pel dissabte 22 d’octubre a la tarda una nova edició del Correbous, dins els actes de la Fira de Santa Úrsula. El Correbous comptarà amb la presència del Bou de Valls i el Bou Tradicional, i d’altres bous vinguts d’arreu de la geografia catalana.

Aquest Correbous i els actes que l’acompanyaran serviran per celebrar que fa 10 que Valls compte amb la presència del Bou i cinc anys que hi ha el Bouet. De fet, aquesta era la última peça que quedava per recuperar del seguici tradicional i popular Vallenc, i l’any 2012 el Casal Popular La Turba i La Colla Gegantera el Calçot-AAEET van ser els responsables d’encarregar la seva construcció a l’Eudald Ferré i el Jordi Jubany.

Pel que fa al Correbous, aquesta iniciativa va sorgir l’any 2013 com a acte previ a la fira de Santa Úrsula, recordant la vinculació que la fira havia tingut amb el bestiar. Des de l’any 2016 que el Correbous s’incorpora a la tarda del dissabte de la Fira. Al llarg de les 10 edicions de correbous, han vingut elements de tota mena, i la proposta s’ha adaptat en els últims anys a les necessitats de la pandèmia. Enguany, retorna a la normalitat en el seu horari de tarda i amb un recorregut esbojarrat pel centre històric.

PUBLICITAT