Les Comunalitats de Valls, Reus i Tarragona organitzen una taula rodona sobre els Béns Comuns Urbans al Camp de Tarragona. En els darrers anys han proliferat diferents iniciatives que plantegen nous models de gestió comunitària i col·laboració ciutadana arreu de Catalunya.

PUBLICITAT

En aquesta jornada s’explicarà què són els Béns Comuns Urbans a compte de la cooperativa La Hidra, l’ús de l’espai públic en places i carrers per al desenvolupament d’activitats artístiques, a través de la Companyia de teatre Tornavís Teatre, de Tarragona; la gestió de recursos comuns per a l’autoorganització d’activitats d’oci, a través de l’Associació Coordinadora de Barraques de Reus; i la gestió d’Horts Comunitaris com a eina de reapropiació veïnal de la terra, a través de l’Associació Valls en Transició.

La Comunalitat de Valls està integrada per La Titaranya SCCL, l’IMDL Vallsgenera, l’Associació del Barri Antic, l’Associació Egueiro, l’Associació Cultural l’Aleta i l’Eixam SCCL. El seu objectiu és protegir i potenciar la xarxa econòmica urbana per revertir els efectes de la Covid-19 a través de l’economia de proximitat als barris i ciutats, donant impuls a nous projectes d’ajuda mútua que neixen de la mà del teixit veïnal i associatiu, del petit comerç, de les xarxes de suport mutu, les associacions veïnals i les persones treballadores autònomes.

PUBLICITAT