Quatre anys després, torna el Concurs Castells. Aquest diumenge, a les 10 del matí, a la Tarraco Arena Plaça, tindrà lloc la 28a edició de la competició amb les dues colles dels Xiquets de Valls disposades a donar-ho tot per aconseguir la victòria.

PUBLICITAT

La Colla Vella, vigent campiona, mirarà de retenir el títol a Tarragona. A falta de l’últim assaig, els de la camisa rosada han treballat el 2de8 net, el 4de9 net, el 5de9, el 4de9 amb el pilar, el 3de10 i, fins i tot, el 3de9 net. Escoltem el cap de colla, Albert Martínez.

Pel que fa la Colla Joves, que fa trenta anys que no aconsegueix quedar primera al Concurs, hi anirà amb el 5de9, el 2de8 net i el 4de9 net. A més, si fes falta, també tenen a punt el 3de9 net.

A hores d’ara, la colla favorita a endur-se el trofeu són els Castellers de Vilafranca. Els verds, colla més en forma de la temporada 2022, es plantegen els dos castells de 10 i un castell net. També han treballat els castells de 9 amb el pilar al mig.

La quarta colla cap de sèrie, la Jove de Tarragona, vol aprofitar el Concurs per fer un pas endavant en forma de castells de gamma extra.  A banda del 3 i el 4de9, els liles han preparat el 9de8 i el 2de9.

Pel que fa la resta de colles, s’esperen castells de 9 bàsics dels Xiquets de Tarragona i els Moixiganguers d’Igualada. Quant a Capgrossos de Mataró, Castellers de Barcelona, Castellers de Sabadell, Xiquets de Reus, Castellers de Sants i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau es mouran entre la gamma bàsica i alta de 8 pisos.

Les dotze colles de diumenge podran actuar en solitari si fan un castell igual o superior al 4de9, sinó ho hauran de de fer en ronda conjunta

El dia anterior, a la mateixa TAP, a dos quarts de cinc de la tarda, serà el torn de la sessió de dissabte amb disset colles. Els Castellers de la Vila de Gràcia parteixen de favorits amb el 2de8.

PUBLICITAT