Bon dia i benvinguts al VallsInfo, l’informatiu diari de Ràdio Ciutat de Valls que us porta tota l’actualitat de la capital de l’Alt Camp d’avui dilluns 3 d’octubre.

PUBLICITAT

Avui destaquem que els Castellers de Vilafranca són els guanyadors de la 28a edició del Concurs de Castells. Els penedesencs aconseguien recuperar el títol després de perdre’l el 2018 davant la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

A la Tarraco Arena Plaça, els vilafranquins descarregaven el 3de10 i el 5de9. A més, intentaven el 4de10 i carregaven el 4de9 sense folre. Escoltem el cap de colla dels de la camisa verda, Sisco Benet.

La segona posició va ser per la Colla Joves Xiquets de Valls, formació que apostava pels castells nets. Els del carrer d’en Gassó, amb opcions de guanyar fins al final , completaven el 4de9 sense folre, el 2de8 sense folre carregat després d’un intent i el 5de9 carregat. Escoltem el cap de colla dels diables vermells, Pere Rico.

El podi es completava amb una Colla Vella dels Xiquets de Valls que no va tenir el dia a Tarragona. Els rosats carregaven el 2de8 net i la segona ronda deixaven en intent el 4de9 net. A causa de les lesions, es veien obligats a rebaixar els objectius a la tercera i quarta ronda els dos castells bàsics de 9. Escoltem el cap de colla dels del Portal Nou, Albert Martínez.

La Jove de Tarragona amb el 2de9 carregat com a millor castell quedava en quarta posició. La cinquena posició va ser pels Xiquets de Tarragona, agrupació que assolia el primer 4de9 de l’any.

De la sessió de diumenge, destaquem el 3de9 carregat dels Moixiganguers d’Igualada, el 5de8 dels Capgrossos de Mataró, el 2de8 dels Castellers de Sants, el 2de8 carregat dels Castellers de Barcelona, el pilar de 7 carregat dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, el 2de8 dels Xiquets de Reus i el 4de8 dels Castellers de Sabadell.

D’altra banda, dissabte, a la mateixa TAP, amb disset colles participants, els Castellers de la Vila de Gràcia quedaven en primer lloc després de descarregar el 3de8, el 2de8 i el 4de8.

PUBLICITAT