Les arquitectes Marta Milà i Anna Ibarz guanyen el concurs d’idees per a la recuperació de la muralla medieval de Sant Francesc.

PUBLICITAT

El projecte guanyador destaca per fer ressorgir la muralla, ara oculta a l’interior de les cases, però evita falsos històrics.

L’espai enllaçaria amb el carrer de Sant Francesc, en un nou passeig de valor patrimonial, cívic i paisatgístic, obert al veïnat.

La proposta «Entre torres i Valls» es podrà conèixer amb més detall coincidint amb els actes a Valls de les Jornades Europees de Patrimoni. La regidoria d’Urbanisme, Patrimoni i Centre Històric de l’Ajuntament, en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Vallencs (IEV) exposarà a l’edifici de Sant Roc els plafons informatius i gràfics presentats per part dels diferents gabinets d’arquitectura que han participat al concurs d’idees. Aquesta mostra s’inaugurarà el proper divendres 7 d’octubre a les 19h i, a Sant Roc mateix però a l’Aula Gerhard, els visitants podran conèixer les propostes d’una altra intervenció al mateix entorn de Sant Francesc.

A més d’aquestes mostres expositives de projectes en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni, també s’ha organitzat per al divendres dia 7 (18h) una visita a les obres de recuperació que s’estan duent a terme al tram de la muralla medieval de Sant Antoni, a prop del Portal Nou. Aquesta visita, oberta a tothom, estarà conduïda per l’historiador i president de l’IEV, Francesc Murillo, i la regidora d’Urbanisme, Patrimoni i Centre Històric, Sònia Roca.

Per al dia 15 d’octubre s’està organitzat a més una altra ruta, en aquest pel conjunt del tomb de muralles de Valls a càrrec de Francesc Murillo. 

PUBLICITAT