Bon dia i benvinguts al VallsInfo, l’informatiu diari de Ràdio Ciutat de Valls que us porta tota l’actualitat de la capital de l’Alt Camp d’avui dimarts 4 d’octubre.

PUBLICITAT

Avui destaquem que el comitè d’empresa de Lear Corporation Holding Spain de Valls ha aturat les negociacions del conveni col·lectiu, després de sis mesos de converses. Asseguren que la companyia es nega a adaptar “mínimament” els salaris a la conjuntura actual i que fa tres anys que els tenen “estancats”. També denuncien que a part de la plantilla “se li apliquen flexibilitats de manera abusiva arribant a treballar 12 dies seguits”. En una assemblea amb la plantilla dijous passat, el comitè va aprovar fer mobilitzacions de protesta, que no es descarten que acabin amb una convocatòria de vaga aviat.

Segons el comitè d’empresa de Lear, empresa de sistemes elèctrics i de tecnologia automotora, després de nou reunions per al nou conveni, la companyia ofereix a la plantilla un increment salarial del 0% en el primer semestre d’enguany i un 1,5% de juliol a desembre. Els treballadors assenyalen que van perdre l’any passat un 5,5% de poder adquisitiu. L’empresa també sol·licita un increment de la jornada irregular en 6 dies, a més de la revisió dels complements salarials a la baixa.

PUBLICITAT