L’Ajuntament de Valls inicia una nova campanya informativa dirigida als establiments de restauració i hostaleria per a promoure i facilitar el reciclatge d’envasos de vidre. Aquesta informarà sobre la correcta separació dels residus de vidre i quines obligacions tenen els locals comercials pel que fa a la gestió de residus.

PUBLICITAT

A la vegada, la campanya també té com a objectiu potenciar la dotació d’infraestructures que faciliten la separació i transport d’aquestes deixalles. Per aquest motiu i amb la col·laboració de l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, encarregada de la gestió de reciclatge de residus de vidre a Espanya, es donarà gratuïtament als establiments que ho demanin cubells de diferents mides segons la quantitat de residus que generin.

Aquesta mesura vol ajudar a millorar els índexs de recollida selectiva que la Unió Europea va fixar en un 50% i on Valls, que es troba actualment en un 47,18%, s’ha fixat assolir el 55% de cara l’any 2025. Per aquest motiu és important també incidir en el sector de l’hosteleria i restauració, que generen gairebé la meitat dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús de tot l’Estat.

PUBLICITAT