Aquesta Fira de Santa Úrsula, el campanar més alt de Catalunya fa 125 anys i les seves campanes tornaran a agafar protagonisme, amb els ja tradicionals tocs manuals de campanes per anunciar als vallencs i les vallenques els actes amb més tradició de la festa.

PUBLICITAT

El primer toc serà el de vigília que es farà el dissabte 22 a les dotze del migdia amb la sortida dels quatre gegants de la Ciutat i l’aviada de morterets per part de les Úrsules. Aquest moment és el que anuncia a tots els vallencs i vallenques que l’endemà és el dia gran.

Diumenge 23, es farà el toc d’ofici i d’entrada a ofici a dos quarts d’onze del matí, per anunciar l’ofici solemne en honor a la copatrona de Valls.

El diumenge mateix, durant les matinades, el campanar tornarà a ser protagonista, ja que elsgrallers i gralleres de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls faran sonar les gralles i timbals des del pla de campanes del campanar de Sant Joan. És un acte que es repeteix des del 2020, però enguany se li vol donar una importància rellevant pel que significa que les dues colles del Xiquets de Valls pugin a anunciar la Diada de Santa Úrsula des del campanar l’any de celebració del seu 125è aniversari.

PUBLICITAT