Els hospitals de les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre poden gestionar les baixes mèdiques dels pacients que hi ingressen. La mesura, segons el Departament de Salut, pretén que hi hagi més agilitat en la gestió d’aquestes baixes.

PUBLICITAT

A Valls, el Pius Hospital podrà aplicar la baixa laboral automàtica per als pacients que ingressin, de forma programada o urgent. També ho podran fer els hospitals Joan XXIII de Tarragona, el de Santa Tecla a Tarragona,  Sant Joan de Reus i al Comarcal del Vendrell. A les Terres de l’Ebre, aquest tràmit el podrà aplicar l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, el Comarcal d’Amposta, el Comarcal de Móra d’Ebre i la Clínica Terres de l’Ebre.

La mesura s’aplica inicialment als pacients hospitalitzats de diferents procedències: urgències, programats quirúrgics i programats mèdics. Així doncs, la tramitació de la incapacitat temporal ja s’inicia a l’hospital al prescriure-la d’acord amb l’ordre d’ingrés. Un cop el pacient està ingressat, l’administració del centre recull la informació requerida per gestionar la baixa i es genera automàticament el comunicat de confirmació si el pacient segueix ingressat set dies després del primer dia que es va faltar a la feina, amb una validesa màxima de catorze dies.

Tant la baixa com el primer comunicat es podran descarregar immediatament des de La Meva Salut. Els següents comunicats de confirmació, a partir d’aquests catorze dies, s’han de gestionar a l’atenció primària.

PUBLICITAT