La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya llençarà aquest dimecres 16 de novembre el repte de fer que l’etiqueta #castells sigui tendència a Twitter. Aquesta acció es durà a terme el mateix dia que fa 12 anys de la inclusió dels castells a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

PUBLICITAT

El president de la Coordinadora, Joan Ibarra, ha remarcat que l’acció té l’objectiu de reivindicar, agrair i reconèixer la feina que s’ha fet en aquest any de represa castellera.

El 2010 l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) va aprovar la inclusió dels castells a la llista representativa del Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Els castells adquirien així una categoria universal, amb el màxim reconeixement a què pot aspirar un element de cultura popular.

Després de superar els diferents filtres, la decisió final es va prendre en la reunió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial de la Humanitat, que es va celebrar a Nairobi (Kenya) el 16 de novembre de 2010.

PUBLICITAT