La sala d’actes del Convent del Carme de Valls s’ha quedat petita aquest dissabte per acollir els assistents a la xerrada de Lluís Llach , convidat per l’Assemblea Valls-Alt Camp dins el cicle mensual “Objectiu independència”, en un acte coorganitzat amb Debat Constituent.

PUBLICITAT

Presentat pel vallenc Jaume Pros, Lluís Llach ha analitzat durant una hora la situació del procés independentista. Sense pèls a la llengua, ha posat sobre la taula les mancances de les estratègies dels tres partits independentistes, especialment d’Esquerra Republicana, “que els porten cap al precicipi”. També ha qüestionat la iniciativa de l’Assemblea de fer una llista cívica per a les eleccions al Parlament de Catalunya, perquè creu que el moviment independentista no es pot permetre que aquesta entitat entri en la dinàmica de partits.

En aquesta línia, ha reclamat que la gent es torni a posar al capdavant del moviment, lideri el procés i arrossegui els partits cap a la independència, i ha indicat que el segon semestre del 2023 pot ser un bon moment per fer un pas endavant, coincidint amb la presidència d’Espanya a la Unió Europea i amb el referèndum d’Escòcia.

D’altra banda, a la tarda Lluís Llach presentava la projecció de la pel·lícula Llach, l’últim gran concert, a la sala més gran dels JCA Cinemes de Valls, també amb una nodrida assistència

PUBLICITAT