La CUP de Valls presentava aquest passat divendres en roda de premsa la seva estratègia en matèria de sanitat. La compareixença va comptar amb Laia Estrada, diputada de la formació anticapitalista al Parlament de Catalunya per les comarques de Tarragona.

PUBLICITAT

El pla de treball de la CUP s’emmarca en dos nivells – municipal i parlamentari- i el seu objectiu primordial és que es dugui a terme d’una vegada el traspàs del Pius Hospital a la Generalitat de Catalunya i que es duguin a terme de forma urgent les intervencions necessàries per fer front a les deficiències que acumula l’equipament. Per tal d’assolir-lo, els cupaires presentaran una moció a la propera sessió plenària, que tindrà lloc el dilluns 28 de novembre, on s’instarà a les autoritats competents a agilitzar el traspàs de l’ens cap a la Generalitat, i que aquest sigui integrat a la xarxa de l’Institut Català de la Salut. De fet la seva portaveu, Ester Huguet, recorda que és una situació que es troba encallada des del 2011.

En el mateix sentit, des del grup parlamentari s’ha registrat una proposta de resolució on es reclama que el Departament de Salut reprengui les converses amb Gerència i Presidència de l’Hospital, amb la finalitat que s’assoleixi el traspàs d’aquest durant l’any 2023.

Les representants de la CUP reiteren que per la formació política és cabdal disposar d’un hospital que s’integri dins de la xarxa de l’Institut Català de la Salut, i no pas per un hospital municipal, ja que això acaba repercutint de forma negativa en els professionals, en els usuaris i en el manteniment de les instal·lacions i equipaments.

PUBLICITAT