La Fundació Vilaniu per l’Atenció a la Dependència ha rebut el suport de la Fundació ”la Caixa”, a través de CaixaBank, per un nou projecte a les residències de gent gran a Valls. El nou programa “Reprenem de nou la marxa!” de Vilaniu vol promoure major autonomia personal, prevenir la fragilitat física i combatre alhora el possible sentiment de solitud i aïllament dels avis i àvies de les residències Alt Camp i Monserrat Cuadrada, ambdós centres a Valls. El director d’Institucions a Tarragona de Caixabank, Alexis Gomez, i la directora de Vilaniu, Noemí Nieto, acompanyada de la directora Social de Vilaniu, Natàlia Rovira, i Mercè Cerdà, cap de Servei de Rehabilitació del Pius Hospital, han signat el conveni de col·laboració.

PUBLICITAT

El projecte s’implementarà a partir de 2023 per tal de compensar els efectes negatius que han tingut els dos anys de pandèmia en el benestar físic, emocional i anímic dels residents. Aquest any 2022, la Fundació Vilaniu ja va impulsar una primera fase del projecte, també amb el suport econòmic de “la Caixa” i, després de l’èxit de la iniciativa, a partir de l’any vinent s’ampliarà amb noves activitats.

El tancament, durant la pandèmia de la Covid-19, de les residències a les visites dels familiars o voluntariat, els períodes de confinament o les etapes en les que els avis s’han hagut d’aïllar a les habitacions per la seva seguretat d’acord amb els protocols de salut, han alterat el seu dia a dia, una situació que ha comportat un envelliment més ràpid i l’avanç en certes malalties i discapacitats. D’aquesta manera, les activitats del programa “Reprenem de nou la marxa!” potenciaran la mobilitat física dels residents amb tallers i activitats d’estimulació cognitiva. A més, es vol recuperar i enfortir la xarxa social del resident amb la participació de famílies, cuidadors i voluntariat. El projecte tindrà un caràcter integral i comptarà amb la participació de l’equip gerocultor de la residència, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, psicòlegs, educadors i treballadors socials, els grups de voluntariat de Vilaniu i de CaixaBank així com les mateixes famílies.

PUBLICITAT