Després de dos anys marcats per la Covid-19, la Indicació Geogràfica Protegida El Calçot de Valls té bones perspectives de collita per aquest 2023. A banda de refermar-ne la qualitat, el seu president, Dalmaci Clofent confia que es vendran 20 milions de calçots.

PUBLICITAT

Com és habitual aquest diumenge 29 de gener en motiu de la Gran Festa de la Calçotada, la IGP ha convocat el 35è Concurs de Cultivadors i el Concurs a la mota amb més calçots, el quals tindran lloc, a partir de dos quarts d’onze del matí, a la plaça del Blat.

D’altra banda, aquest mateix dia s’han previst el 31è Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls i el 37è de Menjar Calçots.

Com a pròleg de la Gran Festa de la Calçotada, dissabte 28 de gener, al Pati, tindrà lloc la Jornada Gastronòmica del Calçot, esdeveniment que se celebrava al novembre en anys anteriors.

Pel que fa la restauració, les previsions de facturació són d’un 80% més que els dos últims anys, encara que són conscients que fer una calçotada serà més car per la pujada dels preus.

PUBLICITAT