Un any després de les Decennals 2021+1, la festivitat de la Mare de Déu de la Candela torna a agafar el protagonisme únicament en la vessant religiosa.

PUBLICITAT

Cada any, en la festa patronal del 2 de febrer, s’espera que centenars de feligresos i de ciutadans visitin la capella i el cambril, situats a l’interior de l’Església Arxiprestal de Sant Joan.

A les 10 del matí, se celebrarà la representació completa del Ball de la Moixiganga, a l’altar major del temple. Es tracta d’una de les poques escenificacions de teatre popular i religiós que actualment es manté en l’escenari sagrat de les esglésies.

A continuació, tindrà lloc la benedicció de les candeles i la processó pels carrers del centre històric amb la participació de la Corporació Municipal i una gran multitud de fidels que entomaran el cant del Virolai i els Goigs. Un cop la comitiva hagi tornat a Sant Joan, es farà l’ofici solemne en honor a la Mare de Déu de la Candela.

D’altra banda, els actes religiosos es completen amb la novena des del 28 de gener al 5 de febrer predicada per mossèn Enric Mateu Usach, rector de la parròquia de Vila-rodona.

PUBLICITAT