El representant legal d’Endesa, Josep Maria Paret, ha declarat aquest dilluns al matí com a investigat per un presumpte incompliment d’un contracte de subministrament elèctric entre la companyia elèctrica a Puigpelat i una constructora que havia de fer un polígon industrial a Vila-rodona.

PUBLICITAT

El cas es troba en fase d’instrucció i hi ha quatre investigats acusats d’un delicte continuat d’estafa i un altre d’apropiació indeguda. Segons l’ACN, que s’ha posa t en contacte amb Endesa, explica que l’empresa va actuar seguint els procediments establerts i han insistit que s’ha facilitat tota la documentació que va sol·licitar el jutge. Ara el magistrat haurà de determinar si hi ha indicis de delicte per obrir judici oral.

Els fets es remunten al 2007 quan Endesa va signar un contracte amb l’altra empresa per explotar la subestació elèctrica de Puigpelat. Endesa es va comprometre a subministrar 21.697 kw a la constructora, tot i que la subestació podia arribar als 55.0000 kw. Segons el contracte, la companyia podia vendre l’excedent a tercers, però els diners obtinguts havien de retornar a la constructora. Un fet que mai va succeir i va desencadenar amb una querella als Jutjats de Valls i quatre investigats.

La querella la va presentar l’advocat Manuel González Peeters, com a defensor de l’empresa que explota els drets de rescabalament de la subestació.

PUBLICITAT