Monogràfic transmèdia del Dia Mundial de la Ràdio del #CarrerMajor des de Valls. El magazine de les vuit ràdios del Camp de Tarragona produït per La Xarxa de Comunicació Local, es desplaçava fins a la capital de l’Alt Camp per establir sinèrgies del món de la ràdio local i el seu futur més immediat coincidint també amb l’anniversari de Ràdio Ciutat de Valls.
Convidats de luxe del món radiofònic i la seva història, la cultura popular com els castells o les havaneres, les transmissions esportives, o la gastronomia i els calçots com a protagonistes, són alguns dels continguts especials amb motiu del Carrer Major.
Cinc anys de ràdio local online.
Cinc anys de Ràdio Ciutat de Valls
A #CarrerMajor varem desplacar-nos a Valls pel #DiaMundialDeLaRadio on vam conversar amb diversos protagonistes sobre el món radiofònic. parlem de ràdio com a eina d’impuls local de diversos àmbits com la societat, la cultura, els esports… tendint ponts i coincidint amb el cinquè anniversari de la ràdio online de la ciutat, Ràdio Ciutat de Valls
Quin és el futur de les ràdios locals?
El futur de les ràdios locals
A l’especial #DiaMundialdelaRàdio, de Carrer Major, David Prats, periodista de Ràdio Ciutat de Valls iel president del Col·legi de Periodistes a la demarcació de Tarragona i el corresponsal de RAC-1 / La Vanguardia ha aprofitat el programa especial per reivindicar la feina que desenvolupen les emissores de proximitat i augura el seu futur més immediat.
La ràdio com a eina dinamitzadora de la cultura popular
Els castells, sempre lligats a les retransmissions radiofòniques
Com no podia ser d’altra manera, també hem parlat de castells i les transmissions castelleres. Ho hem fet amb Joan Ibarra, president de la Coordinadora Colles Castelleres de Catalunya i amb Joan Ciurana, històric del món casteller, i com la ràdio ha sigut i continua sent el vehicle per transmetre la passió d’aquesta tradició al nostre territori.
La ràdio com a eina de difusió de la seva gastronomia
La ràdio, com a eina de difusió de la gastronomia
El programa “Carrer Major” no només compta amb l’equip de professionals que conformen les vuit emissores del Camp de Tarragona, també ho fan els seus analistes, que cada tarda ens acompanyen després de l’entrevista d’actualitat per donar-nos la seva visió sobre la qüestió tractada en particular. També ho fem amb els nostres col·laboradors, on cada setmana aprenem de diverses temàtiques: salut, feminisme, història de l’art, publicitat, llengua… en són algunes.
Les transmissions esportives
La ràdio esportiva
Un programa on també prenen una gran importància els seus directors, els de les ràdios locals. “Carrer Major” no seria possible sense l’aposta de les emissores del Camp de Tarragona que van decidir-se, ara fa sis anys, per engegar un projecte com aquest.
Al capdavant de cadascuna, els respectius directors de les emissores locals que es van llençar i comprometre en engegar i fer funcionar el Carrer Major cada tarda.
Els ODS, reptes per les ràdios locals
L’aposta ferma pels Objectius de Desenvolupament Sostenible
Un dels proposits de les darreres temporades de “Carrer Major” ha sigut el seu compromís pels ODS, els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Al nostre especial, no hi podia faltar el paper que hi juguen les ràdios en difondre els reptes de l’Agenda de l’Organització de les Nacions Onides (ONU) en un futur més que pròxim.
És per això, que vam conversar amb Xavier Vilalta, del menjador social “La Teulada” que compta amb el seu propi podcast. A més, hem conversat amb i Roser Roig, del grup de Bioètica i Salut Comunitària, pel seu podcast, “A la Salut!” i Arnau Esteban del podcast LGTBI+ ‘El ram de l’aigua’ a LANOVA Ràdio de Reus.