El Carnaval a Valls finalitza aquest Dimecres de Cendra amb el seguici fèretre de Sa Majestat el Rei Carnestoltes i la baixada de la Geganta Quaresma.

PUBLICITAT

La comitiva arrencarà, a les set de la tarda, des de davant del local social de la Unió Anelles de la Flama, amb la cercavila de la Vella Quaresma. En el seu pas per la placeta de l’1 d’octubre, es recolliran les despulles del Carnestoltes, el qual serà cremat a la plaça del Blat. Tot seguit, la Quaresma donarà 49 voltes sobre si mateixa per acabar amb la disbauxa i inauguran el període de penitència.

La geganta de la Vella Quaresma és un element nou, però basat en una tradició antiga que estava perduda en l’oblit. Per les festes de Carnaval de 1988, concretament el Dimecres de Cendra, la geganta va sortir per primera vegada al carrer després de l’enterro del rei Carnestoltes, acompanyada per un nombrós grup de timbalers.

PUBLICITAT