Valls per la Llengua, l’espai de cooperació que aplega 71 entitats de la ciutat, ha presentat el Convit 2023, un repte ciutadà que pretén augmentar l’ús social del català a Valls a través d’un canvi en els hàbits lingüístics. Concretament es proposa a tothom que hi vulgui participar que durant 21 dies intenti mantenir el català quan parli amb persones que ja entenen aquesta llengua.

PUBLICITAT

Un dels impulsors de la iniciativa, Jordi de Bofarull, a més de valorar la passada edició, dona a conèixer les novetats d’enguany.

El Convit, que és una iniciativa inèdita i pionera en aquest format, tindrà lloc del 23 d’abril al 13 de maig. Prèviament, els participants faran una sessió formativa d’una hora i mitja entre l’11 i el 20 d’abril, on se’ls aportarà recursos d’assertivitat lingüística per mantenir el català en les converses. El termini per apuntar-s’hi finalitza el 26 de març.

PUBLICITAT