Entren a viure en l’habitatge social cooperatiu de Valls els primers veïns als quals se’ls ha lliurat les claus aquest dimarts 21 de març. Aquest és un projecte impulsat per la cooperativa Sostre Cívic amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls i que en aquesta primera fase destina habitatges als col·lectius amb més dificultats com les famílies monoparentals, el jovent i els majors de 65 anys.

PUBLICITAT

El regidor d’Habitatge, Jordi Cartanyà, assenyala que aquesta mesura arriba enmig d’un “mercat immobiliari complex” en què la ciutat de Valls pateix “una manca d’habitatge”. A més, també explica com funciona aquest sistema d’habitatge cooperatiu.

Per altra banda, Lucía Basulto, tècnica de comunicació de Sostre Cívic assegura que l’habitatge cooperatiu és ja una realitat i “un model estable” per no dependre dels canvis de preu del mercat. S’inicia ara una segona fase en què s’oferirà habitatge cooperatiu a tota la població que compleixin els requisits per sol·licitar Habitatge amb Protecció Oficial de Catalunya.

PUBLICITAT