Punts de vista diferents entre els dos socis de govern de l’Ajuntament de Valls al voltant de la licitació de la gestió del Museu Casteller de Catalunya.

PUBLICITAT

El grup municipal d’ERC-Compromís per Valls s’ha vist obligat a abstenir-se aquest dijous en la junta de govern local durant la votació del plec de condicions per a la contractació temporal per a un any de la gestió de l’equipament.

Mitjançant un comunicat, els republicans defensen que sempre han expressat i reiteren la necessitat que el Museu Casteller estigui obert a la ciutadania.

En segon lloc, apunten que tenen una responsabilitat davant els vallencs i les vallenques i, per tant, sostenen que un contracte que suposa una despesa de més de 600.000 euros s’ha d’estudiar a fons abans d’aprovar-lo. Malgrat el poc temps, ERC afirma que ha pogut detectar diverses clàusules que poden hipotecar el finançament de l’equipament i que repercutirien  negativament en el pressupost municipal, i per tant, en els diners de la ciutadania.

D’altra banda, el grup municipal, conscient de la importància estratègica del museu per a la ciutat, porta molt de temps fent gestions per fer efectiu el compromís amb el finançament de l’equipament de les altres dues administracions – Departament de Cultura de la Generalitat i Diputació de Tarragona-, que han donat el seu suport malgrat no disposar sempre de tota la informació i la documentació necessàries per part dels responsables municipals del projecte.

Finalment, ERC-Compromís per Valls creu que les preses per obrir ara el Museu Casteller poden posar en risc la seva viabilitat econòmica i el seu funcionament. De fet, els republicans fan saber que ja es van abstenir pels mateixos dubtes, a principis d’any, en una licitació que al cap d’uns dies va quedar aturada.

PUBLICITAT