El grup Enciclopèdia i el Museu de Valls organitzen un debat amb motiu de la presentació del llibre Segones Avantguardes, editat per aquest segell editorial. L’acte tindrà lloc aquest dissabte a les 11:30h, al Museu de Valls.

PUBLICITAT

Hi participaran Àlex Mitrani, autor del llibre i conservador d’Art Contemporani del Museu Nacional d’Art de Catalunya, els crítics d’art Assumpta Rosés i Albert Mercadé, moderats per Jordi París, director del Museu de Valls. El llibre és una obra de referència per descobrir l’originalitat i diversitat de la pintura catalana d’avantguarda sota el franquisme.

La publicació, escrita per un equip de 32 especialistes, dirigits pel mateix Mitrani, analitza i mostra, amb unes il·lustracions magníficament reproduïdes, 100 obres representatives de la riquesa i la complexitat de la pintura catalana des de la postguerra fins a la mort de Franco. I ho fa des d’una perspectiva renovada, amb una nova generació d’historiadors de l’art que ens ofereix l’oportunitat de redescobrir fins a vuitanta artistes diferents, alguns i algunes silenciats durant dècades.

PUBLICITAT