El dimarts 11 d’abril s’inicien les obres del projecte de restauració del claustre gòtic del Reial Monestir de Santes Creus a Aiguamúrcia que es dividirà en diverses fases durant tres anys. Aquest té com a objectiu millorar la conservació del monument impermeabilitzant les cobertes i millorant el sistema de drenatge d’aigua.

PUBLICITAT

El projecte global té un cost de 3.665.543 euros els quals són finançats pel Departament de Cultura de la Generalitat amb 2.165.543 euros i el 1.500.000 restant per part de la Fundació “la Caixa” en el marc del programa “Temps de Gòtic” en què es busca posar en valor i conservar el llegat gòtic a Catalunya.

El claustre data del segle XIV i compta amb una gran decoració que disposa de voltes de creueria, finestrals d’arcs apuntats i amb imatges als capitells d’alta qualitat on es representen éssers fantàstics, escenes bíbliques i elements heràldics. A més, l’espai és també una necròpoli nobiliària on hi ha enterrats personatges com Pere el Gran o Roger de Llúria.

PUBLICITAT