Aquest divendres 7 d’abril, Divendres Sant, Valls tornarà a acollir la tradicional Processó del Sant Enterrament, un dels actes més destacats de la Setmana Santa a la capital de l’Alt Camp i que, enguany, commemora el vintè aniversari de la represa.

PUBLICITAT

El seguici processional, que compta amb els armats, misteris, germandats i confraries; i grups de sonadors, sortirà, a partir de les 10 de la nit, des de l’Església Arxiprestal de Sant Joan, per recórrer els diferents carrers i places del centre històric.

Malgrat una baixada del nombre de devots, el president de l’Agrupació de Confraries i Germandats, Miquel Ugal, creu que la participació a la processó serà més alta que el 2022.

Més enllà de la Processó del Sant Enterrament, els actes del Divendres Sant començaran, a les 9 del matí, amb el Via Crucis Interparroquial, des del santuari de la Mare de Déu del Lledó fins a l’església de Sant Joan. A la tarda, hi haurà la pujada dels misteris, l’exhibició dels armats i els canvis de guàrdia dels centurions que custodiaran el Sant Sepulcre i la imatge del Sant Crist.

De cara a dissabte de Glòria, tindrà lloc la Vetlla Pasqual. A Sant Joan, començarà a les 11 de la nit; i al Lledó, a partir de les 8 del vespre.

Finalment, diumenge de Pasqua, les parròquies de Sant Joan, el Lledó, Monges Mínimes i Sagrat Cor predicaran la Missa de Resurrecció en els seus horaris habituals eucarístics.

PUBLICITAT