Protecció Civil porta a terme la prova d’alertes mòbils a la província de Tarragona amb aspectes a millorar. Tot i que afirmen que “el sistema de les alertes mòbils ha funcionat correctament” els resultats de l’enquesta difosa i que restarà oberta durant 24 hores mostren temporalment que tan sols un 55% dels enquestats han rebut l’avís al seu dispositiu mòbil.

PUBLICITAT

A més, les dades recollides fins ara mostren una gran heterogeneïtat entre companyies telefòniques en què algunes majoritàriament han rebut el missatge metre que d’altres gairebé no l’han rebut. No obstant això, pel que fa al territori el seguiment ha estat bastant homogeni, sense haver-hi una localització en concret on no hagi arribat l’avís.

La directora de Protecció Civil, Marta Cassany, afirma que a pesar de les dades millorables fa una valoració positiva de la prova i demana la col·laboració ciutadana per aconseguir com més dades millor.

Per altra banda, la directora afirma que quan finalitzin amb les proves en tot el territori enviaran els resultats i conclusions a l’Estat, a qui pertany la competència de les alertes mòbils, perquè puguin millorar el sistema.

PUBLICITAT