El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous la proposta de resolució presentada per la CUP el passat mes de novembre fer efectiu el traspàs del Pius Hospital a la Generalitat de Catalunya. La comissió de salut del Parlament s’ha compromès a accelerar la tramitació.

PUBLICITAT

Aquest acord permetrà garantir un traspàs cap a una empresa de titularitat pública – mantenint l’ICS com a opció prioritària- i disposar d’un finançament per dur a terme les reformes necessàries per tal de pal·liar les deficiències estructurals greus que acumula l’actual edifici.

El document s’ha aprovat amb la incorporació de les esmenes de Junts i ERC. Durant la seva intervenció, la diputada tarragonina, Laia Estrada, ha assegurat que el traspàs és una bona notícia. A més, ha recordat que no té cap sentit mantenir el Pius com a hospital municipal.

Tant el grup parlamentari i la CUP de Valls celebren l’aprovació de la proposta, avisen que faran seguiment i esperen que els acords s’executin amb la celeritat que requereix la situació.

PUBLICITAT