La desena edició del Simposi Casteller de Catalunya, celebrat a Valls dins les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1, ha tret el llibre Ecosistemes castellers postpandèmics de Cossetània Edicions on s’hi aborden les temàtiques en l’àmbit social, tècnic i enogastronòmic.

PUBLICITAT

L’obra tracta els castells com a manifestació al servei de la inclusió i la represa postpandèmica de les festes patrimonials, les quals comparteixen fòrum amb l’aportació de la dona al vessant tècnic d’aquestes arquitectures humanes, així com els avantatges i inconvenients que generen les declaracions de Patrimoni Immaterial per la UNESCO.

Finalment, es posa en valor la vinculació de la cuina i els castells, com a part indissociable de la vida de les colles i també el seu rol en les diades de llarga tradició.

El responsable de l’editorial Cossetània, Jordi Ferré, destaca que amb la publicació d’obres com aquesta ajuda a fer créixer la investigació del fet casteller.

El Simposi Casteller va néixer en les Decennals del 2011 arran de l’estreta vinculació que Valls ha mantingut amb els castells. La transcendència fou tan bonica que l’experiència va tenir continuïtat a partir de la Fira de Santa Úrsula de l’any següent.

PUBLICITAT