La Setmana Internacional del Compost tindrà lloc a Valls del 7 al 13 de maig amb el lema “Sòls sans i aliments més saludables…Compost!”.

PUBLICITAT

Es tracta d’una iniciativa que s’organitza en diferents països cada any per informar i promoure l’ús del compost (adob per a les plantes), explicar d’on prové, com s’ha d’utilitzar i quins són els seus beneficis.

Durant tot el mes de maig la ciutadania de Valls que vagi a la Deixalleria (carrer Basters, 11) podrà recollir una mostra de compost gratuïtament i informació sobre el procés de compostatge així com de les activitats futures sobre autocompostatge que està preparant l’Ajuntament de Valls. Entre els usuaris de la Deixalleria que recullin la mostra de compost i deixin les seves dades es farà un sorteig de Boc’n Rolls i d’ampolles de vidre reutilitzables. Amb aquesta actuació l’Ajuntament de Valls treballa per donar compliment amb l’Agenda 2030, concretament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 12 i 13.

A la capital de l’Alt Camp, l’any 2022 s’han recollit 1.238 tones de matèria orgànica i es porten a compostar a la planta de compostatge de l’Espluga de Francolí i a través d’un procés natural se’n fa compost (adob), se n’obtenen 371 tones de compost, útil per a l’horta i jardins.

PUBLICITAT