Avui destaquem que finalment, vuit seran les llistes que concorreran a les eleccions municipals del 28 de maig a Valls. D’última hora i abans que es tanqués el termini per presentar llista el partit Front Nacional de Catalunya, definit com a catalanista i independentista, ha presentat una llista a la capital de l’Alt Camp que anirà encapçalada per Alexandra Garrido.

PUBLICITAT

Per altra banda, també s’ha conegut la llista sencera del Partit Popular que la setmana passada donava a conèixer que Juanma Sánchez seria qui lideraria la candidatura. A més, la llista dels populars rescata a Cristina Laiz, l’única regidora al consistori vallenc per Ciutadans en la legislatura que tot just acaba. Un partit que desapareixerà del panorama polític en el següent mandat, ja que no presenta cap llista. A la vegada, Felix Bello completa el top 3 de la llista.

La resta de llistes no ofereixen cap novetat respecte al que ja es coneixia. Dolors Farré, actual alcaldessa de Valls, buscarà la reelecció liderant un cop més la formació de Junts per Valls, a la vegada que Rosa Maria Ibarra, actual portaveu dels socialistes al consistori, repetirà per tercer cop consecutiu al capdavant del partit vermell.

Per un altre costat, Esquerra Republicana de Catalunya canvia de número 1 i serà Teresa Rull, actual regidora d’Educació i Política Lingüística a l’Ajuntament de Valls, qui prendrà el relleu de Jordi Cartanyà. Pel que fa a la CUP enguany la llista estarà liderada per Pere Vidal, que assegura que continuaran funcionant de manera assembleària.

Per acabar, també cal esmentar la presència de Vox que estarà liderat per Francisco González, apicultor de professió, i el recentment creat Valents, que comptarà com a cap de llista amb Daniel Rosso, president del Centre de Negocis de Valls.

PUBLICITAT