Malgrat la situació de sequera generalitzada a tot Catalunya i al Camp de Tarragona, la ciutat de Valls es troba en una situació positiva. Una quarta part de l’aigua de boca és abastida pel pantà de Mequinensa i l’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i la resta per pous propis que són suficientes actualment per garantir el consum actual del municipi.

PUBLICITAT

El regidor d’Hisenda i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Valls, Martí Barberà, felicita la població per les bones dades de consum.

Per altra banda, en el pla de sequera presentat anteriorment per l’ajuntament preveu diverses actuacions en cas que la situació empitjori, començant per mesures d’estalvi voluntàries, execució d’obres d’emergència, reducció de la pressió del sistema en horari nocturn o limitació al mínim imprescindible per les operacions d’explotació, entre altres. En cas d’agreujar-se la problemàtica tot i amb aquestes mesures activades ja es contemplaria aplicar restriccions més severes i l’entrada amb prealerta que comportaria la comunicació diària amb l’Agència Catalana de l’Aigua per fer seguiment de la situació.

PUBLICITAT