El director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes, ha anunciat recentment que els 224 municipis amb restriccions d’aigua es dupliquen i passen a ser 495 a tot Catalunya, sent ja més de la meitat. Entre aquests hi trobem 10 a la comarca de l’Alt Camp; Aiguamúrcia, Cabra del Camp, Figuerola del Camp, Querol, la Riba, Mont-ral, Nulles, Rodonyà, Vilabella i el Pont d’Armentera. No obstant això, aquest fet no es farà efectiu fins la setmana vinent quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

PUBLICITAT

Aquesta situació suposa un seguit de mesures pels municipis que consisteixen en la reducció del 40% de l’aigua per a usos agrícoles i d’un 15% per a usos industrials, també reducció de l’aigua per a usos lúdics, prohibició del reg en zones verdes tant públiques com privades, prohibició de la neteja dels carrers amb aigua potable i la reducció de la dotació d’aigua mitjana per habitant de 250 litres al dia a 230.

Per un altre costat, Reyes afirma que les pluges del darrer cap de setmana “han estat positives, però encara insuficients” i que només amplia el marge “un parell de setmanes”.

PUBLICITAT