A l’igual que ha succeït a la Selva del Camp, la llista de la CUP a Valls de cara a les eleccions municipals del proper 28 de maig ha quedat impugnada per la Junta Electoral per no complir amb el requisit de la paritat.

PUBLICITAT

De fet, s’ha comunicat als anticapitalistes que no compleixen amb el percentatge d’homes que marca l’article 44 bis de la Llei Orgànica del Règim Electoral General, que estableix que en els municipis de més de 3.000 habitants s’ha de complir amb la representació mínima del 40% de cada sexe.

A Valls, la CUP, que no està d’acord amb aquesta decisió, s’ha vist obligada a intercanviar dones de la candidatura per homes suplents.

En aquest sentit, els cupaires denuncien que la Junta Electoral no està compromesa amb el canvi social feminista i recorden la motivació de l’article 44 en la discriminació positiva per superar la infrarepresentació de les dones. D’altra banda, reivindiquen que les lleis de quotes haurien de garantir un mínim de representació de gènere.

PUBLICITAT