El Lladrefaves i la Gegantona de Valls estrenaran aparença el proper 8 de juny, coincidint amb la tarda del Dijous de Corpus, per tal de recuperar l’esplendor original.

PUBLICITAT

En els darrers mesos, la parella de gegants negres de la ciutat ha estat immersa en un acurat procés de conservació i restauració que retornarà l’esplendor original a les figures. L’última intervenció integral es va dur a terme fa dues dècades, concretament l’any 2001, al taller El Ingenio de Barcelona, amb motiu de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela.

En el cas del Lladrefaves, la intervenció duta a terme ha estat de caràcter conservatiu i amb el màxim rigor per l’original segons l’establert pel codi ètic i deontològic dels conservadors-restauradors en equilibri, en tot moment, amb el tipus de patrimoni que és i la seva activa funcionalitat. A més, han posat al descobert uns ulls de vidre policromats anteriors a 1910.

L’acte de presentació de la imatge recuperada dels gegantons de Valls tindrà un format dual. Per una banda, el dia 8 de juny a les 19.30 h, l’església de Sant Francesc acollirà la presentació dels resultats del projecte de conservació i restauració de les dues peces i dels nous vestits. Per altra banda, el dissabte dia 10 de juny, a les 12.00 h, la Unió Anelles de la Flama i l’Institut d’Estudis Vallencs han programat a la sala d’actes d’aquesta entitat, a l’antic hospital de Sant Roc, una conferència expositiva sobre els resultats inèdits del procés a càrrec de Carlos Morillo i Paula Briones, professionals que ha dut a terme els treballs de conservació i restauració de les peces. La nova estètica del Lladrefaves i la Gegantona es podrà veure al carrer, per primera vegada, durant el tradicional tomb de la vigília de Corpus a la tarda, el dissabte dia 10 de juny, i l’endemà diumenge durant la professó del Corpus.

PUBLICITAT