El servei d’Urologia del Pius Hospital ha incorporat recentment un làser d’Holmi d’alta potència que ha permès donar un salt qualitatiu en el tractament dels pacients que pateixen hiperplàsia benigna de la pròstata en un nou procediment quirúrgic.

PUBLICITAT

La hiperplàsia o engrandiment de la pròstata té una alta incidència entre la població, especialment entre els pacients de més edat, i presenta uns símptomes molt molestos que afecten la vida personal, laboral i social.

Es calcula que amb la nova tècnica l’Hospital de Valls podrà intervenir a més d’un centenar de pacients a l’any el que permetrà cobrir no tant sols la demanda de les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà sinó també atendre les llistes d’espera d’altres territoris. La intervenció quirúrgica amb l’ús del làser d’Holmi -tècnica per a l’extracció d’una part de la pròstata anomenada també HoLEP- presenta nombroses avantatges. Així, es pot resoldre l’obstrucció amb cirurgia mínimament invasiva, s’evita incisions abdominals i es redueix el risc de complicacions.

Aquest nou tractament s’impulsa en el marc del conveni establert entre els serveis d’Urologia del Pius i l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

PUBLICITAT