El Lladrefaves i la Gegantona de Valls estrenaran aparença el proper 8 de juny, coincidint amb la tarda del Dijous de Corpus, per tal de recuperar l’esplendor original.

PUBLICITAT

L’acte tindrà lloc, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Església de Sant Francesc, escenari on es desvelarà el resultat de les tasques de conservació i restauració a què han estat sotmesos els dos gegants negres de Valls per tal de retornar la mirada vuitcentista a les figures. En acabar, ambdues peces efectuaran una passejada fins a l’Ajuntament per tal que la ciutadania els pugui tornar a veure a ballar pels carrers.

Els treballs d’anàlisi i conservació del Lladrefaves han comptat amb la col·laboració especial del Pius Hospital de Valls, que ha facilitat la realització d’una prova de Tomografia Computeritzada sobre el bust del gegantó, prova pionera a Catalunya en l’estudi d’imatgeria festiva.

Per altra banda, el dissabte dia 10 de juny, a les dotze del migdia, la Unió Anelles de la Flama i l’Institut d’Estudis Vallencs han programat a la sala d’actes d’aquesta entitat, a l’antic hospital de Sant Roc, una conferència expositiva sobre els resultats inèdits del procés a càrrec de Carlos Morillo i Paula Briones, professionals que ha dut a terme els treballs de conservació i restauració de les peces. 

PUBLICITAT