Tots els municipis abastits per l’aigua de l’Ebre a través del Consorci d’Aigües de Tarragona entren en situació d’alerta per sequera. És una mesura que aquest dimarts 13 de juny s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i d’aquesta manera ja són un total de 495 municipis en estat d’excepcionalitat, 90 en alerta i 2 en prealerta.

PUBLICITAT

En el cas de l’Alt Camp, són un total de 10 municipis en estat d’excepcionalitat que consisteixen en Aiguamúrcia, Cabra del Camp, Figuerola del Camp, la Riba, Mont-ral, Nulles, Querol, Rodonyà, Vilabella i el Pont d’Armentera. Per un altre costat, els municipis en estat d’alerta són 7, Alcover, Puigpelat, Vallmoll, Valls, el Pla de Santa Maria, el Rourell i els Pallaresos.

Entre les mesures previstes en municipis en estat d’excepcionalitat hi trobem la reducció del 40% de l’aigua per a usos agrícoles i del 15% per a usos industrials. A més, també per a usos lúdics a la vegada que prohibició del reg de zones verdes. També queda prohibida la neteja de carrers amb aigua potable i es redueix el proveïment d’aigua a 230 litres per habitant al dia. També es limita la neteja de vehicles a establiments comercials només i l’ompliment de piscines queda prohibit.

En el cas dels municipis en estat d’alerta com la capital de l’Alt Camp, Valls, les mesures són més laxes. El reg de zones verdes queda limitat al mínim indispensable entre les 20 h i les 8 h i el reg agrícola es redueix tan sols un 25% i l’industrial en un 5%. En el cas del proveïment d’aigua en comptes de 230 és de 250 litres per habitant al dia i es permet el reompliment de piscines amb sistema de recirculació d’aigua, primer ompliment de piscines de nova construcció o amb una capacitat inferior a 500 litres per al bany d’infants en centres educatius.

PUBLICITAT