La regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat de l’Ajuntament de Valls, per mitjà del Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva, portarà a Valls el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC). Tindrà lloc entre el 15 i el 17 de juny, a la sala de la Cooperativa Agrícola, en el marc dels actes previs de la Festa Major de Sant Joan.

PUBLICITAT

Amb el lema ‘Àfrica a la pantalla’, el FICAC és un certamen que vol contribuir a la construcció d’una societat catalana antiracista, intercultural i cohesionada utilitzant el cinema i la cultura com una eina de transformació social i apropant a l’audiència les cinematografies africanes per trencar prejudicis.

Les projeccions giraran al volant de tres eixos: migracions, feminismes i emergència ambiental. El dijous de 15 de juny a les 19h serà el torn de les migracions, amb les projeccions de ‘Bablinga’ i ‘Wallay’. El divendres dia 16 de juny a les 19h es projectarà ‘Masquerdade’ i ‘Lingui’, dos films que tracten l’àmbit del feminisme. Per últim, el dissabte dia 17 de juny a les 18h es tractarà la problemàtica de l’emergència ambiental amb la projecció de 3 curts: ‘Daali-o’, ‘Machini’ i ‘Pumzi’.

PUBLICITAT