Valls ha celebrat aquest dimecres el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+ amb la lectura del manifest institucional, a la plaça del Blat, a càrrec de Quim Prats Flaqué.

PUBLICITAT

Durant la lectura del manifest, Prats ha defensat la pluralitat, la inclusió i el dret d’estimar com cadascú vulgui.

D’altra banda, la façana de l’edifici de la Casa de la Vila ha tornat a lluir la bandera irisada amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTI+

El Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, Dia Internacional de l’Alliberament LGBTI, o també conegut com a dia de l’orgull gai són una sèrie d’esdeveniments que cada any els col·lectius LGBTI+ celebren de forma pública per a instar la tolerància i la igualtat de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i altres orientacions sexuals o identitats de gènere socialment marginades o oprimides. Per bé que “gai” fa referència a homes, aquesta dona cabuda a tots els col·lectius no heterosexuals i no cisgènere.

Tal festa té lloc entorn del 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquest, data en què es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York el 1969 i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual. En alguns països la data original pot canviar en cas de coincidència amb altres esdeveniments locals molt importants (esdeveniments massius, eleccions polítiques o possibilitats de lleis transcendents per als homosexuals).

PUBLICITAT