Els Mossos d’Esquadra denuncien a un home de 44 anys al Pla de Santa Maria per transportar 3 xais irregularment i incomplint normatives de salut pública i benestar animal.

PUBLICITAT

Els fets van succeir el passat dimecres 28 de juny quan agents de Mossos d’Esquadra van observar com un vehicle entrava en una explotació ramadera amb tres xais lligats de potes amb cordes dins d’un remolc metàl·lic en condicions totalment inadequades. Per aquest motiu l’home va ser denunciat administrativament per transport irregular d’animals. A més, el conductor va resultar ser el propietari de l’explotació ramadera que presentava diverses deficiències, a part de no poder-ne acreditar la seva legalitat ni el registre dels animals localitzats a l’interior.

Davant l’alt risc que els xais fossin sacrificats de manera irregular, especialment en dates pròximes a les festes del sacrifici del xai, aquests van ser alliberats i preservats en un dels recintes de la finca a l’espera que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural determini el seu destí final, com el de la mateixa explotació ramadera.

PUBLICITAT